Smotra sveucilista plakat HIIMNa ovogodišnjoj Smotri prvi puta će biti predstavljeni i doktorski studiji Sveučilišta u Zagrebu. Na fakultetima i akademijama našeg sveučilišta trenutno se izvodi 63 doktorska programa koji pokrivaju sva područja znanosti i umjetnosti, a većinu njih ćemo, uz preddiplomske i diplomske studije, ove godine predstaviti na Smotri Sveučilišta.

Doktorski studij najviši je stupanj formalnog obrazovanja, a svrha mu je izobrazba novih doktora znanosti ili umjetnosti izradom doktorskog rada koji se temelji na izvornom istraživanju.

Da bismo studentima koji su zainteresirani za upis na jedan od doktorskih studija olakšali snalaženje i odabir iz velikog broja ponuđenih programa, ove godine smo osmislili i Vodič kroz doktorske studije Sveučilišta u Zagrebu. Vodič ćete moći preuzeti u tiskanom obliku na Smotri, te na web strancima Sveučilišta u Zagrebu. U Vodiču se nalaze najvažnije informacije o doktorskim studijima (kao što su kontakt informacije, kratki opis studija te uvjeti upisa), koje će vama, budućim doktorandima, olakšati odabir doktorskog studija koji vas najviše zanima te vam dati uvid u istraživanja koja se na njima provode.

Vodič kroz doktorske studije Sveučilišta u Zagrebu 2015./2016.

Program Smotre Sveučilišta u Zagrebu 2015.