baw2016 banner

16. TJEDAN MOZGA (BRAIN AWARENESS WEEK) U HRVATSKOJ (Program)

I ove godine sudjelujemo u inicijativi organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama i istraživanju mozga te neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj 16. godinu zaredom u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Zadnjih godina Tjedan mozga u EU koordinira i krovna udruga FENS (Federation of European Neuroscience Societies).
Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 13. do 19. ožujka 2017. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost. U obilježavanju Tjedna mozga pridružit de nam se Medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove.
Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljedu – Stoljedu uma. Ove godine posebno demo obraditi sljedede teme:

1. PRVE TRI GODINE ŽIVOTA: RAZVOJ MOZGA DJETETA
2. MOZAK I PROSTOR

Molimo Vas da u skladu s Vašim interesom i mogudnostima Tjedan mozga obilježite:

  • organiziranjem aktivnosti (radionice, predavanja, tribine, diskusije, izložbe i sl.) koja prate neuroznanost i srodna područja
  • organiziranjem samostalnih medijskih nastupa
  • doniranjem vlastitih promotivnih materijala koje demo dijeliti učenicima osnovnih i srednjih škola
  • posjetom i sudjelovanjem u pripremljenim aktivnostima

Otvoreni smo za sve Vaše ideje i prijedloge. Spremni smo ponuditi svoju stručnost i potrebne informacije ili materijale za pradenje navedene problematike, kako u Tjednu mozga, tako i inače.
U slučaju da sami organizirate aktivnosti u Tjednu mozga, molimo Vas da nam o tome dostavite obavijest kako bismo ih uvrstili u raspored događanja te u izvješde koje dostavljamo organizaciji Dana Alliance.
Konačni raspored bit de zaključen do 10. ožujka 2017. godine. Možete ga dobiti poštom ili e-mailom (predbilježite se na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ). Raspored i ostale obavijesti bit de dostupni i na adresi www.hiim.hr .
Kontaktirajte nas na adresi: Hrvatski institut za istraživanje mozga, Šalata 12, 10000 Zagreb;
tel: 01 4596-902, 01 4596-801, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Više informacija pronađite na donjim poveznicama: