TM19 2020 Plakat19. TJEDAN MOZGA (BRAIN AWARENESS WEEK) U HRVATSKOJ

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 16. do 22. ožujka 2020. godine, devetnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. U organizaciji nam se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno očekujemo aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.

Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo novu zanimljivu temu Tjedna mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:

1. Mozak i evolucija

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vrtiće i škole da nam se pridruže u obilježavanju 19. Tjedna mozga u Hrvatskoj. Termin za radionice i posjete Hrvatskom institutu za istraživanje mozga možete rezervirati putem prijavnog obrasca.

Sve radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovnih i srednjih škola su besplatne!

Za sudjelovanje u radionicama Vaš razred ili vrtićku grupu možete registrirati na ovoj poveznici.

Otvoreni smo za sve Vaše ideje i prijedloge. U slučaju da sami organizirate aktivnosti u Tjednu mozga, molimo Vas da nam o tome dostavite obavijest kako bismo ih uvrstili u raspored događanja te u izvješće koje dostavljamo organizaciji Dana Alliance.

Konačni raspored Tjedna mozga biti će zaključen do 13. ožujka 2020. godine. Raspored događanja i sve dodatne informacije moći ćete pronaći na našoj web stranici.

Mi smo se već uključili u međunarodnu akciju za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja. Uključite se i vi!

Veselimo se Vašem dolasku!


KONTAKT:
Hrvatski institut za istraživanje mozga,
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Šalata 12, Zagreb
Tel.: + 385 1 45 96 801
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Prvo pismo i Priopćenje za tisak.