GlowLab – Laboratorij za regenerativnu neuroznanost je nova, višenamjenska istraživačka jedinica za pretklinička istraživanja mozga, uspostavljena na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru EU FP7 projekta GlowBrain. Jezgra nove strukture je laboratorij za multimodalna medicinska snimanja koji se može primijeniti na razne biomedicinske probleme. Uz potporu Medicinskog fakulteta, koji je financirao obnovu i adaptaciju laboratorijskih prostorija, ukupna investicija u novu istraživačku infrastrukturu dosegla je 2 milijuna eura.

Kako bi se omogućila longitudinalna pretklinička istraživanja, uz laboratorij za medicinska snimanja GlowLab posjeduje i vlastiti laboratorij za rad s kulturama stanica te pridruženu jedinicu za operativne zahvate na malim životinjama, a prostor sadrži i jedinicu za privremeni smještaj laboratorijskih životinja, čije je opremanje u pripremi.

GlowLab banner

Za više informacija o cijenama i uslugama, posjetite stranice GlowLaba ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .