REPUBLIKA HRVATSKA
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
MEDICINSKI FAKULTET 
raspisuje

NATJEČAJ

ZA UPIS U SVEUČILIŠNI DOKTORSKI STUDIJ IZ NEUROZNANOSTI
ZA STJECANJE AKADEMSKOG STUPNJA DOKTORA ZNANOSTI
u akademskoj godini 2018./2019.
Za najmanje 3, a najviše 12 studenata

PRIJAVA za upis u prvu godinu doktorskog studija iz Neuroznanosti s početkom nastave u studenom 2018. godine.

PRAVO PRIJAVE imaju pristupnici:

 • koji su stekli diplomu sveučilišnog diplomskog studija u područjima relevantnima za neuroznanost: područje biomedicine (medicina, stomatologija, veterina, farmacija) ili srodna područja (biologija, psihologija, rehabilitacija, logopedija, biofizika, kineziologija)
 • koji imaju prosjek ocjena u diplomskoj nastavi najmanje 3,51 (u sustavu ocjenjivanja 5-10 ili A-D prosjek ocjena najmanje 8,00)
 • koji su prije upisa postigli dogovor s mentorom/voditeljem koji ima istraživački projekt  u jednom od raspoloživih kvalificiranih laboratorija
 • koji prilože dvije preporuke sveučilišnih nastavnika

Kandidati koji su završili studij u inozemstvu moraju proći proceduru akademskog priznavanja inozemne visokoškolske kvalifikacije (detaljnije informacije na slijedećoj poveznici)

Pri upisu studenti sa stranim državljanstvom moraju imati dozvolu boravka u Republici Hrvatskoj i regulirano zdravstveno osiguranje unutar Republike Hrvatske.

Dokumenti potrebni za prijavu:

 

 1. Ovjerena preslika diplome o završenom integriranom preddiplomskom i diplomskom sveučilišnom studiju medicine ili drugom diplomskom sveučilišnom studiju iz znanstvenog područja Biomedicine i zdravstva i srodnog područja
 2. Ovjereni prosjek ocjena (za kandidate koji su završili preddiplomski i diplomski sveučilišni studij prilažu se oba prosjeka ocjena)
 3. Obrazac za prijavu i bodovanje (u nastavku natječaja)
 4. Preporuka potencijalnog mentora (obrazac u nastavku natječaja)
 5. Prijedlog područja istraživanja (obrazac u nastavku natječaja)
 6. Izjava o načinu studiranja (obrazac u nastavku natječaja)
 7. Životopis (Europass) s osobnom fotografijom
 8. Preslika osobne iskaznice ili putovnice
 9. Biljeg u vrijednosti 20 kuna
 10. Izjava ustanove o plaćanju školarine (ukoliko troškove školarine podmiruje ustanova u kojoj je kandidat zaposlen, obavezno navesti OIB ustanove)
 11. Potvrda o poznavanju hrvatskog jezika (za kandidate kojima hrvatski nije materinji jezik)
 12. Potvrda o znanju engleskog jezika (izdana od strane škole za strane jezike, medicinskog ili drugog fakulteta

 

OSTALI UVJETI

 1. Na natječaj se prijavljuje isključivo na propisanim obrascima koji se nalaze na web stranici studija, http://www.hiim.unizg.hr/index.php/pds-neuroznanost
 2. Prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće se uzimati u obzir
 3. Preporučuje se priložiti preslike radova i kongresnih sažetaka, a uz sažetke i potvrdu o recenziranosti kongresa.
 4. Preporučuje se priložiti i druge dokaze koji jamče uspješnost izrade disertacije.
 5. Svi kandidati moraju zadovoljiti na strukturiranom razgovoru
 6. Za kandidate koji su u sustavu znanstvenih novaka potrebno je priložiti presliku ugovora

Razgovori s kandidatima bit će održani početkom srpnja 2018. u uredovno vrijeme. Kandidati će biti obavIješteni o mjestu i vremenu održavanja razgovora putem e-maila.

VISINA ŠKOLARINE: - 20.000,00 kn po akademskoj godini (dva semestra). Školarinu treba uplatiti u cijelosti prije upisa.

ROK ZA PODNOŠENJE MOLBI JE: 29. LIPNJA 2018.

Prijave se šalju na adresu:

Sveučilište u Zagrebu
Medicinski fakultet
Hrvatski institut za istraživanje mozga
"Natječaj - doktorski studij Neuroznanost"
Šalata 12, 10 000 Zagreb

Rezultati upisa na studij bit će objavljeni na web stranici www.hiim.hr

ODABIR kandidata će se napraviti prema kriterijima Fakultetskog vijeća (prema kriterijima za bodovanje u obrascu koji je dio natječaja). Odluku o upisu donosi Fakultetsko vijeće o čijoj će odluci kandidati biti pismeno obaviješteni nakon sjednice Vijeća. Primljeni studenti dužni su upisati se i uplatiti školarinu studija u jesen nove akademske godine, o čemu će biti posebno obaviješteni. Imena izabranih kandidata, njihove kvalifikacije, kao i imena preporučitelja javno se objavljuju na mrežnim stranicama studija nakon odluke Fakultetskog vijeća, sukladno čl.8, st. 4 Pravilnika o doktorskim studijima na Sveučilištu u Zagrebu.

Propisani formulari za kriterije bodovanja, te sve dodatne informacije o raspoloživim laboratorijima i njihovim voditeljima mogu se dobiti: 

 • Na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga, Medicinski fakultet, Tajništvo doktorskog studija Neuroznanost, Zagreb, Šalata 12, tel. 01/4596-903
 • na internetskoj stranici HIIM-a (poveznica) gdje se mogu preuzeti svi propisani formulari iz dolje navedenog popisa

Informacije na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Pojmovi koji se koriste u ovom Natječaju koji imaju rodni značaj, obuhvaćaju na jednak način muški i ženski rod.

PRIJAVA
Kandidati mogu osobno predati u Urudžbeni zapisnik ili poslati poštom propisane obrasce za prijavu i svu dokumentaciju navedenu u tekstu natječaja. Prijave koje nisu u skladu s uputama ili nisu potpune neće se uzimati u obzir.

Prijave koje se šalju poštom nasloviti na adresu:
Sveučilište u Zagrebu
Medicinski fakultet
Hrvatski institut za istraživanje mozga
"Natječaj - doktorski studij Neuroznanost"
Šalata 12, 10 000 Zagreb

Obrasci za prijavu i bodovanje (ISPUNJAVAJU SE ONLINE!!!): https://phd.mef.hr/studij/prijava
Kad obrazac ispunite, OBAVEZNO ISPRINTAJTE, POTPIŠITE I PRILOŽITE OSTATKU DOKUMENATA!

Popis propisanih obrazaca:

 

Pozivamo vas na javno predstavljanje HRZZ projekta

“Molekularni biljezi vulnerabilnosti, plastičnosti i adaptacije neurona u akutnoj i kroničnoj ozljedi mozga” (NeuroReact)
koje će se održati u četvrtak, 19. travnja 2018., u 16.00 sati u seminarskoj dvorani na 1. katu Hrvatskog instituta za istraživanje mozga.

Projekt se provodi na Medicinskom fakultetu u Zagrebu u razdoblju od 1.6.2017.-31.5.2021., a ukupni iznos potpore dobivene od HRZZ je 960.450,00 kuna.
Na predstavljanju će biti predstavljen istraživački tim, glavni ciljevi i očekivani rezultati projekta.

Kratka izlaganja održati će prof.dr.sc. Svjetlana Kalanj Bognar, voditeljica projekta i doc.dr.sc. Kristina Mlinac Jerković, suradnica

Nakon javnog predstavljanja održat će se radni sastanak projektnog tima.
Veselimo se vašem dolasku!

7th Congress of the Mediterranean Neuroscience Society will be held in Marrakech, Morocco; June 23-27, 2019.

The last MNS conference was organized in Malta in 2017, after five previous successful editions (Sardinia 2015, Istanbul 2012, Alexandria 2009, Marrakech 2006, Montpellier 1997). These conferences gather up to 450 scientists from Mediterranean and non-Mediterranean countries, and offer a rich program with world-class lectures, symposia, poster sessions and social events. These meetings have proved to be highly beneficial, not only for the scientific exchanges, but also in terms of training opportunities for students and young researchers.

Find more information in the official flyer.

NeuroMIG1st Neuro-MIG Training Course

GENOMICS AND IMAGING OF MALFORMATIONS OF BRAIN DEVELOPMENT

Organized by the COST Action CA 16118 and CIBR, The 1st Neuro-MIG Training Course will be held at the Croatian Institute for Brain Research, School of Medicine, University of Zagreb on April 9-11, 2018.

The aim of the 1st Neuro-MIG Training Course is to convey clinical trends, expertise and knowledge on the care, diagnosis, follow-up, possible treatment options of patients with the MCD and current clinical and basic research on neuronal migration disorders. 
The course is targeted to clinical geneticists, paediatric neurologists, radiologists, laboratory specialists, pathologists, cell biologists and other specialists in the field are welcome. PhD students, postdocs and early career investigators (ECI) with research initiative on neuronal migration disorders and other malformations of cortical development are most welcome. 
The capacity of the venue is maximum 30 students.
Sixteen student scholarships (up to a maximum of 500 EUR) are solicited from Neuro-MIG COST Training Course budget.
Call for students applications is open by February 28th 2018.

Find out more on this link.

TM17 poster mali17. TJEDAN MOZGA (BRAIN AWARENESS WEEK) U HRVATSKOJ

Program događanja Tjedna mozga u Zagrebu pogledajte na ovoj poveznici.

Knjigu sažetaka pogledajte ovdje.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 12. do 18. ožujka 2018. godine, sedamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. U organizaciji nam se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno očekujemo aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.

Također, kao i svake godine, i ove godine organiziramo Simpozij o istraživanju i bolestima mozga. Simpozij se održava u srijedu, 14. ožujka. 2018. u Preporodnoj dvorani HAZU, Opatička 18, Zagreb. Kotizacije nema.

Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo nove zanimljive teme za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:

1. Mozak i umjetna inteligencija
2. Mozak – glad za kisikom i glukozom

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vrtiće i škole da nam se pridruže u obilježavanju 17. Tjedna mozga u Hrvatskoj. Sve radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovnih i srednjih škola su besplatne! Ukoliko ste zainteresirani za posjet škole ili vrtića Institutu u sklopu Tjedna mozga, kontaktirajte nas na broj telefona naveden dolje.

Otvoreni smo za sve Vaše ideje i prijedloge. U slučaju da sami organizirate aktivnosti u Tjednu mozga, molimo Vas da nam o tome dostavite obavijest kako bismo ih uvrstili u raspored događanja te u izvješće koje dostavljamo organizaciji Dana Alliance.

Konačni raspored Tjedna mozga biti će zaključen do 09. ožujka 2018. godine. Raspored događanja i sve dodatne informacije moći ćete pronaći na našoj web stranici.

Mi smo se već uključili u međunarodnu akciju za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja. Uključite se i vi!

Veselimo se Vašem dolasku!

KONTAKT:
Hrvatski institut za istraživanje mozga,
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Šalata 12, Zagreb
Tel.: + 385 1 45 96 801
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Poveznice - dokumenti:  

  

Poveznice - događanja:  

  

Poveznice - događanja u Hrvatskoj:  

  

Poveznice - drugi materijali: 

More Articles...

 1. Dobitnik nagrade "Branimir Jernej"
 2. Natječaj - Podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade "Branimir Jernej"
 3. Natječaj - jednomjesečni istraživački boravak na Sveučilištu u Beču
 4. Predavanja Prof. Montag i Dr. Herrera-Molina

Page 1 of 12