TM17 poster mali17. TJEDAN MOZGA (BRAIN AWARENESS WEEK) U HRVATSKOJ

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 12. do 18. ožujka 2018. godine, sedamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. U organizaciji nam se pridružuju sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima. Istodobno očekujemo aktivnosti u sveučilišnim centrima u Zadru, Dubrovniku, Varaždinu, kao i u zdravstvenim ustanovama u Zagrebu i drugim gradovima.
Svih ovih godina cilj nam je bio upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo nove zanimljive teme za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga:

1. Mozak i umjetna inteligencija
2. Mozak – glad za kisikom i glukozom

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vrtiće i škole da nam se pridruže u obilježavanju 17. Tjedna mozga u Hrvatskoj. Termin za radionice i posjete Hrvatskom institutu za istraživanje mozga možete rezervirati putem prijavnog obrasca

Sve radionice namijenjene djeci vrtićke dobi te učenicima osnovnih i srednjih škola su besplatne!

Rezervirajte termin za posjetu škole ili vrtića!

Otvoreni smo za sve Vaše ideje i prijedloge. U slučaju da sami organizirate aktivnosti u Tjednu mozga, molimo Vas da nam o tome dostavite obavijest kako bismo ih uvrstili u raspored događanja te u izvješće koje dostavljamo organizaciji Dana Alliance.

Konačni raspored Tjedna mozga biti će zaključen do 09. ožujka 2018. godine. Raspored događanja i sve dodatne informacije moći ćete pronaći na našoj web stranici.

Mi smo se već uključili u međunarodnu akciju za bolje razumijevanje funkcija ljudskog mozga i očuvanje njegovog zdravlja. Uključite se i vi!

Veselimo se Vašem dolasku!

KONTAKT:
Hrvatski institut za istraživanje mozga,
Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Šalata 12, Zagreb
Tel.: + 385 1 45 96 801
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Poveznice:

Rezervirajte termin za posjetu škole ili vrtića!

17. Tjedan mozga - prvo pismo

17. Tjedan mozga - priopćenje za tisak

17. Tjedan mozga - poster

Konferencija "Kulturom do zdravlja mozga"

Tjedan mozga na stranicama DANA.org

Youtube kanal DANA.org

Publikacije na stranicama DANA.org

Brainfacts.org

NeuroMIG1st Neuro-MIG Training Course

GENOMICS AND IMAGING OF MALFORMATIONS OF BRAIN DEVELOPMENT

Organized by the COST Action CA 16118 and CIBR, The 1st Neuro-MIG Training Course will be held at the Croatian Institute for Brain Research, School of Medicine, University of Zagreb on April 9-11, 2018.

The aim of the 1st Neuro-MIG Training Course is to convey clinical trends, expertise and knowledge on the care, diagnosis, follow-up, possible treatment options of patients with the MCD and current clinical and basic research on neuronal migration disorders. 
The course is targeted to clinical geneticists, paediatric neurologists, radiologists, laboratory specialists, pathologists, cell biologists and other specialists in the field are welcome. PhD students, postdocs and early career investigators (ECI) with research initiative on neuronal migration disorders and other malformations of cortical development are most welcome. 
The capacity of the venue is maximum 30 students.
Sixteen student scholarships (up to a maximum of 500 EUR) are solicited from Neuro-MIG COST Training Course budget.
Call for students applications is open by February 28th 2018.

Find out more on this link.

Objavljujemo da je Zakladna uprava Zaklade prof. dr. sc. Branimir Jernej odlučila da nagradu Branimir Jernej za 2017. godinu dobije

Robert Vianello za rad :

"What a Difference a Methyl Group Makes: The Selectivity of Monoamine Oxidase B Towards Histamine and N-Methylhistamine" (autori Maršavelski A. i R. Vianello*) objavljenog u časopisu Chemistry - A European Journal (2017) 23, 2915 – 2925.

Nagrada će biti uručena 8. 2. 2018. u 14. sati u predavaonici III. krila na Institutu Ruđer Bošković nakon predavanja nagrađenog znanstvenika.


Upraviteljica Zaklade
Dr. sc. Maja Osmak

Zaklada prof. dr. sc. Branimir Jernej

raspisuje 

N A T J E Č A J

za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade „Branimir Jernej“ za 2017. godinu 

  1. Godišnja nagrada Zaklade dodjeljuje se sa ciljem promicanja znanstveno-istraživačkog rada u području molekularne biologije, biomedicine i neuroznanosti.
  2. Pravo natjecanja imaju zaposlenici Instituta Ruđer Bošković i članovi Hrvatskog društva za neuroznanost
  3. Nagrada se dodjeljuje glavnom (prvom ili dopisnom - corresponding) autoru za izuzetan znanstveni rad u području molekularne biologije, biomedicine ili neuroznanosti koji je objavljen u razdoblju od 1. listopada 2016 do prijave na ovaj natječaj. U radu koji se predlaže za nagradu prvi autor, dopisni autor i većina ostalih autora moraju imati hrvatske adrese.
  4. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 5.000 kn
  5. Rok za podnošenje prijedloga je 20. prosinac 2017.
  6. Rezultati natječaja biti će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade ( zaklada-branimir-jernej.hr), te na oglasnim pločama Instituta Ruđer Bošković i Hrvatskog Instituta za istraživanje mozga najkasnije 31. siječnja 2018. 

Prijedlozi sa potpunom dokumentacijom koja obuhvaća: prijavu, obrazloženje s opisom znanstvene vrijednosti predloženog rada i njegov doprinos području istraživanja (najviše 300-400 riječi), kratki životopis glavnog autora (najviše pola stranice) i primjerak rada, podnose na adresu: Zaklada prof. dr. sc. Branimir Jernej, Institut Ruđer Bošković, Bijenička cesta 54, Zagreb i u elektroničkom obliku na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Rok za podnošenje prijedloga je 20. prosinac 2017.

Otvoren je natječaj za financiranje jednomjesečnog istraživačkog boravka na Sveučilištu u Beču u 2018. godini, a koji je otvoren do 30. studenog 2017.

Natječaj je objavljen na poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-financiranje-jednomjesecnog-istrazivackog-boravka-na-sveucilistu-u-becu-u-2018/

More Articles...

  1. Predavanja Prof. Montag i Dr. Herrera-Molina
  2. VI. hrvatski kongres neuroznanosti - Važne obavijesti
  3. Natječaj PDS Neuroznanost 2017-2018
  4. IV. kolokvij HAZU

Page 1 of 11